Officiële mededeling Forever Festival 2015

Vanwege de minimale animo voor de eerste editie van het Forever festival welke op 8 augustus zou plaats vinden op het Greenpark te Venlo, zal het festival helaas moeten worden geannuleerd. De organisatie kon hierdoor niet de kwaliteit garanderen die men voor ogen had voor deze eerste editie. Het festival zal volgend jaar in een vergelijkbaar format worden georganiseerd. Informatie hierover zal nog dit jaar bekend worden gemaakt.

Reeds gekochte reguliere tickets blijven geldig voor de editie van volgend jaar en geven tevens recht op toegang van 90’s Forever op 7 november in het Mecc te Maastricht. Met dank aan de organisatie van 90’s Forever! U ontvangt op 7 november dan Uw nieuwe ticket voor het festival in 2016.

Reeds gekochte Service tickets en VIP tickets zijn uitgesloten van deze actie en kunnen uitsluitend worden terug betaald op een door U opgegeven bankrekening nummer.

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om het aankoop bedrag (incl €2,- reserveringskosten) binnen 4 weken op Uw rekening terug gestort te krijgen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@forever-festival.nl. Ovv restitutie ticket Forever Festival 2015, met een scan of kopie van het ticket, aankoopbewijs, naam, adres en banknummer.

U kunt de informatie ook opsturen naar:

Stichting festival Xperience
Tav de financielle administratie
Postbus 2896 6401 DJ Heerlen

Let op, indien er een refund plaats vindt zal de betreffende barcode van Uw ticket ongeldig worden gemaakt.

3 Decades of Music

3 decades of music

De jaren ‘80 was de opkomst van pop, dance en New Wave. De term disco raakte uit de mode en genres als Italo disco, Euro disco en dance-pop werden steeds populairder. Veel muziek werd dan ook sterk beïnvloed door disco, soul & funk.Rock muziek bleef een breed publiek genieten. Met sub-genres zoals New Wave,soft rock en glam metal ontstond er een aanzienlijke aanhang.

De jaren ‘80 worden ook geassocieerd met het gebruik van synthesizers, synthpop muziek en andere elektronische genres met niet-traditionele instrumenten. Ook zijn tijdens dit decennium een aantal belangrijke elektronische genres ontwikkeld inclusief electro, techno, house, freestyle en Eurodance welke in de jaren ‘90 nog meer in bekendheid zouden toenemen. R&B, hip hop en urban muziek in het algemeen werden steeds meer gemeengoed, vooral in de binnensteden van grote metropolen. Rap was vooral succesvol in de tweede helft van de 80’s en daarmee het begin van de gouden eeuw van de hiphop. Deze urban genres, met rap en hiphop in het bijzonder, zou later in de 90’s en 00’s verder in populariteit groeien. Uit een onderzoek in 2010, uitgevoerd door een bekende digitale omroep, bleek dat de jaren ‘80 het meest favoriete muziek decennium van de afgelopen 50 jaar voor velen is geweest. Tijdens het Forever festival zullen nagenoeg alle muziekstromingen voorbij komen.

Een muzikale 80’s xperience met de grootste hits van artiesten als Michael Jackson, Prince, Lionel Richie, Whitney Houston, Tina Turner en Madonna. Maar ook van Simple Minds, Queen, U2, The Cure, Van Halen en Bon Jovi. Of pop artiesten zoals Duran Duran, Wham, A-Ha, Pet Shop Boys, OMD, Depeche Mode en Red Hot Chili Peppers. De hip hop sound van Run DMC, De La Soul,
LL Cool J, Salt-N-Pepa, Tone Loc, Cameo en Beasty Boys mag ook niet ontbreken.
Kortom teveel artiesten om op te noemen. De beste en grootste hits zowel nationaal als internationaal uit deze periode zullen worden geselecteerd.


3 decades of music

Populaire muziek in de jaren negentig van de twintigste eeuw wordt gekenmerkt door de tienerpop en trends uit de dancepop. De popmuziek nam in de jaren negentig een enorme vlucht. Met Michael Jackson als koning van de popmuziek ontstonden er verschillen popstromingen, Britpop, tienerpop, latinpop etc. Waarbij de tienerpop een enorme impact heeft gehad op de jonge generatie die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt. Met onder meer Britney Spears, Backstreet Boys, *NSYNC en de Spice Girls waren zowel de jongens als de meisjes helemaal wild van hun eigen popidolen, wat ook extreme vormen kon aannemen. In de jaren 90 werd de muziekclip ook een steeds belangrijker onderdeel voor het succes van de artiest. In deze jaren werden ook de grote bedragen gespendeerd aan een videoclip. Videoclips werden steeds belangrijker doordat de opkomst van popmuziekzenders als TMF en MTV een belangrijk onderdeel vormde in de popgeneratie van de jaren negentig. Bovendien nam de hiphop en hiphouse een enorme groei in begin jaren 90. Later in de 90s ontstond er meer een opkomst van rap, hedendaagse R & B en andere urban music. Deze muziek werd vaak vermengd met stijlen als soul, funk en jazz, wat een aantal nieuwe muziekgenres opleverde zoals new jack swing, neo-soul, g-funk en meer. Enkele bekende urban artiesten: Dr. Dre, Lauryn Hill, Whitney Houston, Mariah Carey en Boyz II Men.

Net als in de jaren 1980, was rock muziek erg populair in de jaren 1990, echter hadden deze een iets andere inslag dan in de jaren 80. Zoals de grunge, Britpop, industriële rock en andere alternatieve rockmuziek, evenals punk rock en ska punk. Bekende rockbands uit de jaren negentig: Red Hot Chili Peppers, U2, Nirvana (grunge), Metallica, R.E.M. (alternatieve rock). De bekendste sound uit de jaren 90 is de muziek die voortvloeide uit de elektronische muziek uit de 80s. House en techno groeiden uit tot de meest populaire muziekstromingen in de jaren 1990. Uiteindelijk was het deze muziek die aan de wieg stond voor de nieuwe succesvolle muziekgenres trance, dance, (happy) hardcore, drum en bass, intelligent dance en trip hop. In Europa ontstond een heel specifiek en kenmerkende sound: Eurodance en Europop. Twee stromingen die het decennium uiteindelijk zouden domineren. Bekende dance-acts in de jaren negentig: 2 Brothers On The 4th Floor , 2 Unlimited, Ace of Base, T-Spoon, DJ Paul Elstak. Tijdens het Forever festival zullen nagenoeg al deze muziekstromingen voorbij komen. Een muzikale 90’s xperience met alleen de grootste hits!


3 decades of music

Met het jaar 2000 kwamen we in een nieuw millennium. En dat was ook te merken in de muziek. Er waren veel nieuwe Nederlandse artiesten zoals Krezip, Abel, K3, Def Rhymz en Twarres. De jaren erna laten ook veel diversiteit zien met rock, pop, r&b als dance. Er worden hits gescoord van grote artiesten, zoals Metallica, Madonna, Céline Dion, Eminem, Bon Jovi, Whitney Houston, Britney Spears, Coldplay, Christina Aguilera, 50 Cent, Sugababes en Within Temptation. En wat te denken van het nummer Overcome van Live, dat speciaal gemaakt is voor de ramp op 11 september in New York? Langzaam begint de rap ook echt steeds populairder te worden en begint rapper Eminem aan zijn mega carriere! Maar behalve de rap, krijgen we ook te maken met hardrock, zoals System of a Down en Limp Bizkit. In 2002 is er veel ophef geweest over de videoclip van Christina Aguilera met ‘Dirrrty’. En ook de bekende Lenny Kravitz is terug in, met ‘Believe in me’. En na een lange periode horen we ook weer iets van Phil Collins, met ‘can’t stop loving you’. We kunnen ook weer genieten van Elvis, dankzij de Junkie XL remix van ‘A little less converstation’. En behalve al die oude, bekende artiesten, zijn er ook veel nieuwkomers zoals Avril Lavigne en Shakira. Bij de muziek van 2004 denken we aan Nederlandse rappers zoals Ali B, maar ook knallende zomerhits van Frans Bauer. In 2004 zien we een terugkomst van Anastacia, Kelis, No Doubt en 3 Doors Down. Een van de vele nieuwe artiesten is Natasha Beddingfield die een superhit scoort met These words.

2005 was een jaar waarin veel nieuwe artiesten scoorden, zoals Jeugd van Tegenwoordig, Akon, Elize, Rihanna, James Blunt, Pussycat Dolls en Bob Sinclair. Ook kwamen een aantal oude bekenden terug, zoals Kylie Minogue, Madonna, Robbie Williams en Mariah Carey. Ook was dit het jaar van veel samenwerkingen. Zo had Marco Borsato samen met Andrea Bocelli een hit en was er een samenwerking tussen Anastacia en Eros Ramazzotti. The Black Eyed Peas werkten samen met Sergio Mendes, Shakira met Wycleff Jean en U2 die een nummer maakten met Mary J Blidge. Natuurlijk kwamen ook bekende artiesten, zoals Madonna, Coldplay en Red Hot Chili Peppers weer met dikke hits. Rock begon ook weer meer in te worden. Veel echte popnummers staan hoog in de hitlijsten, zoals I Kissed a girl van Katy Perry, So What van Pink en Don’t stop the music van Rihanna. Ook de zomerplaat van dit jaar is tijdloos: Kid Rock met All summer long, waarin verschillende deuntjes van oude nummers zitten verwerkt. In dit decennia zijn er veel bekende artiesten gestorven of groepen uit elkaar gegaan. Maar er was ook veel nieuw talent, zoals Milow, Lady Gaga, Owl City en Pitbull. En niet te vergeten, tal van danceplaten die grote hits werden zoals King Of My Castle van Wamdue Project en Put Your Hands Up 4 Detroit van Fedde le Grand Om maar een aantal op te noemen. Maar ook hits in het genre trance en electro: Tiësto, Marco V, Jeckyll & Hyde, Scoop, Ferry Corsten, Barthezz, Hardwell, Johan Gielen etc.